« Delikanlı bir çocuktu / Saçları kıvırcıktı / Gözleri ışıl ışıl gülerdi / Bıçkındı çalışkandı / Aşıktı sırılsıklam // Ölesiye sevdalı / Kurtuluşa tutkundu / Sözünden asla caymazdı / Sonsuzluğa gittiğinde / Paris’te sürgündü » İbrahim Yalçın

KÜÇÜKYAPALAK KÖYLÜLERİ SİZE MİNNETTARIM

Cabir Hasan


Küçükyapalak köyü size minettarım başlığı atmamın nedeni İbrahim Yalçın gibi bir devrimci yetiştirdiğiniz için.

Ben İbo’yu Elbistan’ın Müntecep Kesici’si olarak görüyorum. Haksızlığa  boyun eğmeyen, gözleri halkın kurtuluşundan başka şey görmeyen, hayatı boyunca özgürlük mücadelesi veren yiğitlerin öncülerinden biriydi. Öldürdüğü insanların başında sevinç çığlıkları atanlardan iğrenirdi. Yanlış yapan kim olursa olsun karşı çıkardı.

Devrimci örgütlenme ve halkın kurtuluş mücadelesi derdi olmayan mafya anlayışına sahip örgütleri kendi kirli emelleri için kullanmaya çalışanların, böylesine yiğitlerin ölmesiyle sevinç çığlıkları attığına şahit olduk.

Müntecep Kesici ve İbrahim Yalçın gibi yiğitler devrimci maske altında halkına ihanet edenlerin önünde en büyük engel teşkil eden devrimcilerdir.

Devrimci mücadele sürecinde devrimciler, kendilerinden önce yoldaşlarını düşünen yiğitlerdir. İbrahim Yalçın yoldaş ölüm döşeğinde ölümü gülerek beklerken, aynı illete yakalanan cezaevi direniş efsanelerinden Halil Güven yoldaşı kendi hastalığından daha çok merak ediyordu.

Muhaberatın provokasyonu sonucu 1982’de katledilen Müntecep Kesici de  Muhaberat işbirlikçisinin elinde tuttuğu yoldaşlarını kurtarmak için kendinden çok yoldaşlarını düşünmüş ve bu uğurda Muhaberatçı işbirlikçilerin provokasyonuyla katledilmiştir. Yani işin kısası böylesi devrimciler, ihanetçilerin en büyük ayak bağları olan yiğitlerdir. Böylesi yiğitler mutlaka her örgütte azda olsa vardır, var olacaklardır.

Dedim ya, devrimcilerin ölümü ihanet zinciri taşıyanları sevindirir diye. İbo yoldaş gözünü hayata yumduğunun 2’nci gününde yoldaşın ölümü Muhaberatçıların karalamalarına  maruz kalmıştır. Hepimiz gördük  “cenazesi ortada kaldı, onu taşıyacak  4 kişi bile bulunmadı” diyerek hem de gazetecilik adı altında yüzlerce sahte hesabı olan bir muhaberatçı tarafından yapılan bu küstah karalamasına karşın İbo yoldaşın cenaze töreni videosunu bizler yayınladıktan sonra, sus pus oldular. Ve yazdıkları yazıyı kaldırmak zorunda kaldılar. Çünkü devrimcilerin ölümü bile ihanetçileri korkutur.

Size minnettarım Küçükyapalak köyü halkı. Böyle bir yiğit yetiştirdiğiniz ve dört elle sahip çıktığınız için size minnettarım. Sahip çıkışınızla devrimci yiğitlerin hiçbir zaman sahipsiz kalmayacağını gösterdiniz.